Winkelgebied Osdorpplein in transitie

Toekomstgericht omgevingsmanagement transformerend winkelgebied

DE UITDAGING

Winkelgebied Osdorpplein is in transitie. In korte tijd worden meer dan 3000 woningen in het gebied bijgebouwd. Niet alleen de omvang maar ook de samenstelling van de buurt verandert. Ondernemers voelen de gevolgen van COVID19. Daarnaast zet de trend van offline naar online winkelen komende jaren verder door én vraagt de transitie naar een meer circulair winkelgebied om innovatiekracht. Welke waarden staan centraal voor het transformerende Osdorpplein? Op welke manieren kunnen mensen zich vrij en verbonden voelen in dit kosmopolitisch stuk stad? Hoe houden we gentrification binnen de sociale grenzen? Wat is er nodig om het aanpassings- en innovatievermogen van ondernemers in het gebied te vergroten? 

 

DE AANPAK

  • We faciliteren gesprekken met de betrokken partijen zoals vastgoedeigenaren, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. 
  • We werken aan het onderling vertrouwen in de buurt en co-creëren op basis van dit vertrouwen een toekomstvisie, aanpak en programma dat aansluit op de wensen en behoeften van de betrokken partijen én op het beleid van de stad.
  • We dragen actief bij aan het definiëren en vormgeven van een gedeelde kosmopolitische identiteit van het winkelgebied.

HET RESULTAAT

  • Helderheid en transparantie over de verschillende belangen en vragen in het gebied vanuit vastgoed, gemeente, ondernemers en buurtbewoners. 
  • Er wordt door alle betrokken partijen vanuit een gemeenschappelijk belang en een gedeelde visie in het gebied geïnvesteerd en er wordt gebouwd aan een gemeenschappelijke identiteit.

 

 

Ben jij nieuwsgierig hoe we je kunnen helpen bij de transitie van een wijk of winkelgebied? Stuur Mohamed een email.

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Jaar: 2020

Dienst: visieontwikkeling, advies, onderzoek en uitvoering 

Expertise: lokale economie,  community building

Neem contact met ons op